Inschrijven

Nieuwe leden

Net als in zowat alle andere AKABE-groepen, hebben wij helaas minder plaatsen beschikbaar voor leden in onze groep dan er vraag naar is. Daarom werken wij met een wachtlijst, meerbepaald een centrale wachtlijst die we delen met alle groepen in onze gouw (een gebied dat zich uitstrekt van Mortsel tot Mechelen en van Bornem tot Sint-Katelijne Waver).

Deze wachtlijst delen we met de groepen uit Edegem, Vremde, Lint, Duffel, Rumst en Mechelen. Bij het inschrijven op de centrale wachtlijst wordt gevraagd voor welke groepen men zich wenst op te geven, zodat er enkel vanuit die groepen contact opgenomen wordt zodra er een plaatsje is.

Via deze weg proberen we iedereen zo snel mogelijk een plaatsje te geven.

Indien u wenst in te schrijven voor de centrale wachtlijst, kan u contact opnemen met de groepsleiding. U kan ons steeds mailen op groepsleiding@47aka.be

Er is wel een uitzondering: onze kapoenentak, waar leden van 6 tot 8 jaar terecht kunnen, heeft ieder jaar vers bloed nodig, omdat er leden doorstromen naar de volgende tak. Dus indien uw kind in deze leeftijdscategorie valt, kan u ook steeds contact met ons opnemen, en wellicht reeds snel aansluiten!

Nieuwe leiding

De jeugdbeweging die elders bij u in de straat activiteit heeft, staat nooit voor problemen om nieuwe leiding te vinden. Immers doorlopen alle leden de verschillende fasen in de groep, en blijven er voldoende over om leiding te geven over de jongere generatie. In onze groep is het zo dat het grootste deel van de leden een handicap heeft, en dus niet in leiding komt. Er zijn leden zonder handicap die onze leidingsploeg komen versterken, maar zij zijn naar onze zin nog met te weinig. Daarnaast zijn er leden met een handicap die dankzij het Klimop-project (waarover meer onder het punt ‘Klimop’ onder het item ‘Akabe’) in hulpleiding kunnen komen.

Voor de start van ieder nieuw scoutsjaar zoeken wij echter nog leiding om onze leidingsploeg uit te breiden. Hiervoor stellen we geen al te hoge eisen: als je enthousiast bent, gemotiveerd, en zin hebt om erin te vliegen, zullen wij je met open armen ontvangen!

Interesse? Stuur een mail naar de groepsleiding: groepsleiding@47aka.be